Pavāru māja ir Michelin Zaļās zvaigznes restorāns, kas atrodas Līgatnē, Latvijā. Šis ir stāsts par viena cilvēka kaislību uz ilgtspējīgu ēdienu gatavošanu un par brīnumaino ēkas pārvērtību, kura reiz bija dzemdību nams.
"Ēdienu gatavošana, iespējams, ir visgaistošākā no visām mākslām," saka Ēriks Dreibants, Pavāru mājas šefpavārs un īpašnieks, skaidrojot grāmatas ideju. "Tāpēc mēs vēlējāmies šo mākslu saglabāt grāmatas formā."
Grāmata nav pavārgrāmata, lai gan tajā ir iekļautas receptes." Līdzās receptēm un košajām, iedvesmojošajām fotogrāfijām atrodam arī stāstus par cilvēkiem, kuri audzējuši produktus, ko Pavāru mājas pavāri izmanto šo ēdienu radīšanai. Augstas kvalitātes sastāvdaļas ir neapšaubāmi tikpat svarīgas kā pats gatavošanas process, tāpēc zemnieki, ražotāji un zvejnieki šajā grāmatā ir īpaši pieminēti. Tas pats attiecas uz arhitektiem, dizaineriem un amatniekiem, kuru darbs ir gan apskatāms, gan ikdienā lietojams Pavāru mājā. Tomēr tikpat nozīmīga ir arī vieta – Līgatnes ciems, kur atrodas Pavāru māja, un pati ēka, kas sākotnēji tika uzcelta kā dzemdību nams, bet vēlāk, padomju laikā, kalpoja par pilsētas ambulatoro veselības aprūpes iestādi. Tāpēc liela daļa grāmatas ir veltīta Līgatnei un tās kultūras, vēstures un dabas vērtībām.