3 Pavāru Restorāns - Tam labam būs augt!

55.00 / gb.

*Grāmatu izsūtīšana sāksies no 16. decembra

Grāmata stāsta par vienu no pazīstamākajiem Rīgas restorāniem – 3 pavāru restorānu –, kas tika atvērts 2011. gada septembrī Jēkaba kazarmās. Tas bija laiks, kad restorānu kultūra pasaulē strauji mainījās – Noma Kopenhāgenā bija kļuvusi par pasaules labāko restorānu, ēdienkartē atspoguļot produktu sezonalitāti un izvēloties tādas sastāvdaļas un produktus, kas raksturīgas Ziemeļvalstu klimatam un ainavām.

To pašu Rīgā aizsāka 3 pavāru restorāns, tā kardināli mainot vietējo restorānu piedāvājumu un laužot priekšstatus par restorānu kultūru. 2024. gadā tas vainagojās ar pasaules restorānu ceļveža Michelin atzinību.Grāmata, kas veltīta restorāna 15 gadu jubilejai, sastāv no trim daļām – Restorāns, Receptes, Rīga.Pirmā daļa sniedz izsmeļošu ieskatu par laiku, kad restorāns tapa, tā stāsta par šefpavāriem, kas katrs ar savu rokrakstu veidojuši restorāna ēdienkarti.Otrajā ir apkopotas viņu iecienītākās receptes, savukārt trešā veidota kā Rīgas gids. Īsi, bet izziņas bagāti stāsti par tuvāko apkārtni, kas papildināti ar mākslinieciskām Jāņa Deinata fotogrāfijām. Bez tā četri restorāna īpašnieki ved pastaigā pa savām iecienītākajām vietām Rīgā, atklājot aizraujošu pilsētas vēsturi un mūsdienu ainas. 


Redaktore: Ilze Pole | Valoda: Latviešu | Vāku tips: Cietie vāki | Lpp.: 288 |

Tev varētu patikt arī

Michelin 2024 & Sustainable GastronomyMichelin 2024 & Sustainable Gastronomy
Baltic WINE & DRINKS awards 2023Baltic WINE & DRINKS awards 2023